Print direct-to-plate

Wat is “direct-to-plate”?

Bij “direct to plate” afdruk wordt de afdruk gemaakt op een zogenaamde flatbed of vlakbed printer. In plaats van eerst een afdruk te maken op bijvoorbeeld een sticker en die afdruk vervolgens op te plakken wordt nu de opplakplaat in de printer geplaatst. Daarmee worden u de kosten van het opplakken bespaard.

Welke technologie wordt gebruikt?

De afdrukken die Plexi-Art levert worden gemaakt op een Océ Arizona 480XT. Deze nieuwste generatie (2013) UV flatbed printer is uitgerust met Piëzo-elektrische VariaDot imagingtechnologie. Deze technologie maakt het mogelijk de inkdruppelgrootte te variëren tussen 6 en 42 picoliter. De koppen bevatten 636 piëzo-elektrische spuitopeningen per kleurkanaal (8).
Als resultaat leveren wij beelden van (bijna-) fotokwaliteit met een scherpte die eerder alleen bij een resolutie van 1440 dpi of hoger mogelijk was. Tekst van slechts 2 pt groot is perfect leesbaar.

Wat is de duurzaamheid en kunnen de afdrukken buiten worden gebruikt?

De afdrukken worden gemaakt met UV uithardende inkten. Deze inkten zorgen voor een lichtechtheid van enkele jaren. De afdrukken kunnen zonder verdere nabewerking direct buiten worden gebruikt.

Voor welke toepassingen zijn “direct op plaat” afdrukken bijzonder geschikt?

De afdrukken van de Océ Arizona geven een bijna fotochemische kwaliteitsafdruk. Enkele toepassingen zijn: tentoonstellingen, beurzen, winkelinrichting, wanddecoraties, bewegwijzeringsbordjes, enz.